egaline-pro-logo

Egaline kopen kan bij Egaline Pro. Wij garanderen u de goedkoopste egaline van heel de Benelux. Vandaag besteld is al morgen in huis!

Egaline

Inhoudsopgave

Egaline

Egaline voor een egale vloer

Een probleem dat zich veel voorkomt is dat de vloeren in huizen niet altijd vlak zijn, egaline is voor dit veel voorkomend probleem de ideale oplossing. Vloeren die niet vlak zijn kunnen veel problemen veroorzaken met meubels, en kunnen het moeilijk maken om vloeren goed aan te leggen. Wij verkopen producten die u kunnen helpen met het egaliseren van uw vloer, een van de producten die wij verkopen heet een leveller of een egalisator.  In deze tekst zullen wij u uitleggen hoe u egaline kunt gebruiken om een glad oppervlak te creëren voor uw vloerinstallatie.

Waarom egaline gebruiken?

Voor u een nieuwe vloerbedekking laat leggen, is het een verstandig idee om de ondergrond eerst te laten egaliseren. Vooral wanneer u parket, laminaat of tapijt wilt leggen of een ruimte opnieuw wilt betegelen. Doet u dit niet, dan is er een mogelijkheid dat u in de toekomst met een scheve vloer opgezadeld zit. U kunt dus stellen dat het egaliseren van uw vloer de meest essentiële deel is van het leggen van een vloer. Een egale vloer is de basis.

Hoe moet u uw vloer egaliseren?

De eerste stap om uw vloer goed te kunnen egaliseren is het belangrijk dat u de betonnen ondergrond goed droog en stofvrij maakt. Verwijder eventuele uitstekende spijkers en andere oneffenheden in de vloer. Vul diepe scheuren en gaten met snelcement. Smeer vervolgens de vloer in met voorstrijkmiddel, zo blijft de vloer strak en zuigt het minder cement op.

Voor de tweede stap Borstel de primer met een roterende beweging in met een stoffer op de hele ondergrond. Wacht tot de primer helemaal is ingetrokken en opgedroogd.

Voor de derde stap meet u het vloeroppervlak op zodat u kunt bereken hoeveel egalisatiemiddel u nodig heeft. Per m2 kunt u op ongeveer 3kg egalisatiecement rekenen.Als u van plan bent een grote oppervlakte aan te pakken raden wij u aan deze klus met 2 mensen te doen.

Voor de laatste stap giet u de egalisatiecement over de vloer, wat vanzelf gelijkmatig uitvloeit over de oppervlakte. Gebruik een plakspaan voor het uitsmeren van het cement. Zorg er voor dat alle hoekjes opgevuld zijn. Werk in banen zodat u overal goed bij kunt komen en bij de uitgang eindigt. Laat de cementlaag vervolgens 24 uur drogen. Maak het gebruikte gereedschap na afloop direct schoon.

Diverse soorten voordelige egalisatiecement van topkwaliteit zijn te vinden bij Egaline Pro. Wilt u uw ondervloer egaliseren? De egalisatiemortel van egalisatiecement zorgt voor een gladde en egale ondervloer. Bij egalisatiecement kopen komt stiekem nog best wat kijken, dit proces moet dan doorgebracht gebeuren. een goede voorbereiding en het nodige onderzoek helpt bij het kopen van de juiste egaline. Natuurlijk kunt u bij ons terecht. Wij helpen u door professioneel advies aan te bieden.