Plezant - Lampe Berger - Maison Berger - WoodWick - yankee candle - wasparfum - tapparfum

Geurkaarsen zijn een sfeervolle manier om een lekker geurtje in huis te krijgen. In vele maten, soorten en uiteraard geuren is er veel mogelijk met een geurkaars. Bij Plezant bieden we een ruim assortiment aan met diverse merken geurkaarsen.

Geurkaarsen

Inhoudsapgave

Wat is een geurkaars?

De meeste mensen denken niet voor niets eerst aan geurkaarsen als het gaat om geuren in huis. Het branden van kaarsen was lange tijd de manier om licht te creëren, maar met het verschijnen van geurende versies werd het de perfecte manier om onze ruimtes te decoreren en te parfumeren. Wat je doel ook is, om de lucht te verfrissen, de zintuigen te kalmeren, toe te voegen aan de romantiek, er is een geurkaars voor elke gelegenheid!

Een geurkaars is een kaars gemaakt met geurige oliën vermengd met de was, zoals sojawax of bijvoorbeeld koolzaadwas. Bij het branden van de kaars geeft deze een aangename geur af. Een geurkaars is een leuk extraatje in een badkamer, vooral als er gasten zijn, in een slaapkamer of in de woonkamer van het huis. Een geurkaars kan een sfeer van gezondheid en welzijn creëren. In tegenstelling tot wierook voegen geurkaarsen bijna geen rook toe aan de lucht.

Er zijn veel verschillende manieren om een geurkaars te maken. Als het slecht is gemaakt, zal de was misschien nog wel lekker ruiken wanneer deze naar de neus wordt gebracht, maar het aansteken van de kaars zal misschien helemaal geen geur produceren. Dit kan een frustrerende verspilling van geld zijn, maar een beetje kennis kan je helpen kwaliteitskaarsen te identificeren.

Hoe werken geurkaarsen?

Geurkaarsen geven hun geur af, zelfs als ze niet branden. Dit wordt het ‘cold throw’-effect genoemd, maar ze geven de meeste geur af door verdamping bij het branden. Het proces is hetzelfde voor ongeparfumeerde kaarsen.

Wanneer je de lont aansteekt, smelt de was door de hitte, maar omdat deze ook geurmoleculen bevat, begint de kaars het aroma af te geven. Hoe langer je de kaars brandt, hoe meer de was smelt en hoe sterker de geur wordt. 

Grotere kaarsen hebben een groter oppervlak, wat betekent dat ze meer aroma kunnen afgeven, dus als je op zoek bent naar geurkaarsen die echt in grotere kamers werken, overweeg dan om grotere kaarsen te kopen.

Hoe worden geurkaarsen gemaakt?

In wezen is de manier om geurkaarsen te maken hetzelfde als niet-geurende kaarsen worden gemaakt, alleen een container, was en lont zijn nodig, plus natuurlijk moet er wat aroma worden toegevoegd. Het geurmengsel (een combinatie van vloeibare was en etherische oliën en/of andere aromatische ingrediënten zoals kruiden of fruitextracten) wordt in schone potten gegoten waar een of meer lonten in zitten.

Bedrijven en makers van handgemaakte kaarsen gebruiken speciale essences die vaak jaren duren om te ontwikkelen, waardoor het resultaat een evenwichtige geur is van hoge kwaliteit. Als de was volledig afkoelt en alle ingrediënten bezinken, kunnen de containers worden geëtiketteerd, afgesloten met een deksel, in dozen worden gedaan en verzonden.

Voordelen van het gebruik van geurkaarsen

Ons huis is de plek waar we de meeste tijd doorbrengen, dus het is erg belangrijk dat we ons er echt thuis kunnen voelen. Met een zorgvuldige planning en slimme oplossingen is het gemakkelijk om comfort te creëren, maar de kleine details zoals doordachte decoratie en het gebruik van geurproducten voor in huis die sfeer creëren. Het plaatsen van aromakaarsen in je huis zal niet alleen helpen om je huis hemels te laten ruiken, maar brengt ook voordelen met zich mee waar je nooit aan had gedacht.

Creëer sfeer en sfeer

Je kunt niet alle meubels veranderen wanneer het seizoen of je humeur verandert, maar kleine dingen, zoals decoratieaccessoires en zelfs een andere huisgeur, kunnen de hele sfeer van je huis veranderen. herfst kaars Het gebruik van gearomatiseerde kaarsen is de beste manier om een ruimte niet alleen fris ruikend, maar ook gezellig te maken. Het aansteken van een typische herfst- of kerstkaars op een koude winterdag zal je meteen een warm gevoel geven, terwijl wanneer het tijd is om de frisheid te bevorderen, lentekaarsen die de bloeiende buitenlucht in je huis zullen brengen.

Verbeter de stemming

Kaarsen zijn niet alleen voor decoratie en om een vredige sfeer in je huis te brengen, maar ze kunnen mensen zeker helpen in hun dagelijks leven om zich beter te voelen en beter te presteren. Het geheim ligt in het kiezen van het juiste aroma.

Kaars in de badkamer

Er zijn kaarsgeuren die helpen om te ontspannen , terwijl andere je meer gefocust kunnen maken of je humeur kunnen verbeteren. Er is zeker een geur voor elke gelegenheid en activiteit! Steek een lavendel-aromatherapiekaars aan in de wasruimte om je badkamer lekker te laten ruiken als je een bad neemt, of kies voor een warm, houtachtig aroma zoals vanille of vetiver als je een avondje uit hebt.

Goede herinneringen

Geuren hebben een krachtig effect op lichaam en geest , bovendien is bewezen dat geuren belangrijk zijn vanuit geheugenperspectief. Het ruiken van een bekende aangename geur roept onmiddellijk herinneringen op en herinnert je aan de gelukkige tijd/plek waar je dat bepaalde aroma rook. Dit is de reden waarom bijvoorbeeld veel luxe hotels hun eigen kenmerkende geurkaarsen gebruiken die je kunt kopen en mee naar huis kunt nemen, zodat elke keer dat je ze ruikt, vakantieherinneringen kunnen worden geactiveerd. Of andersom werkt het ook! Als je vaak heimwee hebt wanneer je niet thuis bent, steek dan gewoon een kaars aan met een geur die je aan je kindertijd herinnert, zodat je dat thuisgevoel overal ter wereld kunt creëren!

Hulp bij het wegwerken van nare geurtjes

Hoewel geurkaarsen niet bedoeld zijn om slechte geuren te verdoezelen, zijn er wel speciale geurverwijderende kaarsen die ook als luchtverfrisser kunnen worden gebruikt. Sommige geurkaarsen zijn ontworpen om specifieke onaangename geuren zoals huisdierengeur of rookgeur te bestrijden , maar wanneer u probeert om nare geuren te verwijderen, begin dan altijd met het schoonmaken en luchten van de kamer voordat u een lucifer aansteekt.

De Geurkaarsen winkel

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl